Resepi Kek Cheese Biskut Marie Raya Aidilfitri

resepikek.net – Salam Sejahtera semua teman. Semoga teman sihat selalu. Saye yang tak lambat update blog ni dan suka berkongsi dengan teman nka kongsikan resepi kek biskut sidilfitri. Kali ni saye nak kongsikan Resepi Kek Cheese Biskut Marie Raya Aidilfitri. Kerana memang anak saye kegilaan kek cheese so saye buatkan resepi ni. Awal mula buat resepi ni saat bantu teman sedang terima order. So as a good friend saye bantu teman buat resepi ni. Kerana pengalam itu saye nak kongsikan untuk teman. Oke langsung sahaja tengok resepi yer.

Resepi Kek Cheese Biskut Marie Raya Aidilfitri

Bahan-bahan Resepi Kek Cheese Biskut Marie

  • Biskut marie original flavor & Biskut Marie Chocolate Flavor
  • 250 ml Whipping Cream -ready to topping cream (brand Value Pride)

Jangan salah beli. Sebaiknya beli ready to topping cream nie sebab terjadi kat maz salah beli. Bila pukul kembang sangat whipping cream tak jadi kembang, tapi nampak bahannya terpisah. Susu dengan buttermilk yang akan jadi warna kuning2. Kalau pernah jadi kat korang, lepas ni ingat beli ready to topping cream yer.

  • 250g Tatura Cream Cheese (maz beli kat giant)
  • 250ml Susu Pekat (marigold, F&N….bla…bla… apa-apa brand pun boleh)
  • Baking paper (tak beli pun tak per)

Baca Juga : 6 Resepi Biskut Raya Simple dan Sedap 2017

Cara-cara Membuat Resepi Kek Cheese Biskut Marie

  1. Putar sehingga kembang whipping cream. Cukup kembang sampai bila terbalikkan bekas, dia tak terjatuh.
  2. Putar cream cheese bersama susu pekat sehingga sebati.
  3. Campurkan bahan 1 & 2 tadi dan putar lagi sehingga sebati.
  4. Isi tupperware dengan selapis biskus marie original flavor.. Then lapis pulak cream cheese tadi.. Lepas dah lapis cream cheese, letak pulak biskut marie chocolate flavor then lapiskan pulak cream cheese diatasnya. Ulang langkah ini sampailah cream cheese habis. Bahagian atas mesti dihabisi dengan cream cheese.
  5. Hancurkan biskut marie chocolate flavor dan taburkan di atas kek.
  6. Boleh hiaskan dengan parutan cheddar cheese di atas kek
  7. Simpan di dalam peti ais. Tunggu dalam 1-2 jam. Dan ready untuk dihidang

hmmm so delicious. Cheese yang ku suka and jadi kegilaan antara anak. Resepi ni biasay saye hidangkan saat raya aidilfitri. Kerana memang mudah and lembut. Teman shud try at home yer. Oke sekian entry Resepi Kek Cheese Biskut Marie Raya Aidilfitri ni. Semoga berfaedah and selamat mencuba :D.

Baca Juga : Resepi Kek Batik Biskut Marie Raya Aidilfitri

Incoming search terms:

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Medan diperlukan ditanda dengan *